Om Nistad Mikrobrenneri

Nistad Mikrobrenneri er et bittelite enkeltpersonforetak, startet av Christian Nistad. 

– Jeg har alltid hatt en stor kjærlighet for kaffe, helt siden jeg snek mine første kanner «gjenglemt» traktekaffe, som barn. Man kan vel si at min mor ga meg en begynnelse, med kaldbrygg, bare ved å la kolben stå igjen i kaffetrakteren.

Det har blitt litt utstyr etterhvert

Opp gjennom årene har ikke fascinasjonen eller kjærligheten til svart kaffe akkurat avtatt. Jeg har aldri blitt bitt av latte, espressokaffe, flat white – basillen, men jeg vet å verdsette god kaffe. 

Før har jeg jobbet som alt fra forsikringsrådgiver til kursinstruktør. Jeg har også vært engasjert i korps og dokumentkontrollør. Alt det tok brått slutt når jeg fikk kroniske helseproblemer. Men en ting som ikke tok slutt, var kjærligheten for kaffe. Og når du har MYE ledig tid og minst like mye kjærlighet for kaffe, ender du fort opp med hjemmebrenning av et eller annet slag.

Hjemmebrenneri

Jeg driver supersmåskala kaffebrenneri, der jeg brenner kaffe i det som større kaffebrenneri ville kalt en «sample» (prøve) brenner. Den er hakket mer avansert enn min gamle “trommel over propanbrenner” løsning, i forhold til teknologi og valgmuligheter, men siden størrelsen ikke er all verden, tar det lang tid å få brent større kommersielle mengder.

Å brenne kaffe er et håndverk som krever litt av alle sanser. Man skal lukte, høre og ikke minst smake nøye for å finne frem til en god kaffe. Selv med allskens moderne teknologi og vitenskap, er det å brenne kaffe også påvirket av luftfuktighet, lufttrykk, temperatur og mange andre faktorer. Selv om man gjentar nøyaktig samme prosess vil ikke kaffen nødvendigvis bli den samme. 

Takket være startskudd.no fikk jeg på plass en brenner som gir meg mulighet til å logge og styre kaffebrenningen mye mer effektivt, men også slik at det nå er mulig å få frem samme smak på gjentatte brenninger. 

Foreløpig er kaffebrenneriet i en privat garasje, men med tiden er håpet så klart å flytte inn i mer sentrale og lett tilgjengelige lokaler.

Jeg har planer, ønsker og drømmer. Jeg har mange tanker og idéer. Men det har mange andre også, og de kan være vel så gode som mine. Vil du dele dine tanker med meg, så ta kontakt. Jeg er en ydmyk hjemmebrenner som bare har som visjon å spre kjærlighet til kaffe. Ikke bare min, men alt som har med kaffe å gjøre. Delt kunnskap er dobbel kunnskap!