Nye og “gamle” venner er på vei!

Det er den følelsen,
av og til

Jeg har ikke glemt dere ut, kjære venner. Og selv om varelageret om dagen er skummelt tomt, skyldes ikke det noen som helst falmende glede i brenning. Det skyldes heller at man må tross alt må tjene penger for å kunne kalle det “forretning”, og de siste dagene har jeg virkelig måttet stå på for å sørge for at denne lille snøballen ikke ruller ut av kontroll.

Araberkaffe, mer Baos, en ny colombiansk venn og noe fra Etiopia.

Typisk Haugesund araber?

Lettere kan jeg vel nesten ikke få sagt hva som kommer i tiden fremover ? Når det kommer til Araberkaffen, er tanken å ha en serie med kaffe spesielt tilpasset Haugesund og omegn. Som Haugesunder er man jo tross alt stolt araber.

Alfredo Baos får selskap av Anibal Chavez, når det kommer til Colombianske Mikro Spesial kaffer. Chavez sin gård, Finca La Loma ligger dog mye nærmere Ecuador og har en helt annen topografi enn Baos. Smaken, vel den er kanskje annerledes, men vi snakker fortsatt topp kvalitet.

Anibal Chavez tuller ikke når det kommer til kaffe!

Sist, men i alle fall ikke minst, er Mokonisa fra Etipoia. Her har jeg hentet inn bønner som er  «honey processed». Dette er en variant innenfor det man kalle ofte kaller semi-washed. Begrepet stammer fra Costa Rica og ”honey” henspeiler på det klebrige planteslimet og har ikke noe med honningsmak å gjøre. Alt i alt kaffe som smaker vidt forskjellig fra de to Colombianske, men som har sine absolutte høydepunkter selv.

TESTKAFFE og KOMMENDE KAFFE

Kaffe –  Testkaffe  – Kommende kaffe

I nettbutikken finner du nå tre kategorier. Kaffe, kommende kaffe og testkaffe. Alle kaffene du finner i den vanlige kaffekategorien er ferdig brent og tilgjengelig for levering. I kommende kaffe er det kaffe som har kortere enn to uker til levering, eller en fastsatt dato. I kategorien “Testkaffe” vil det dukke opp mikromikro satser av f.eks. bønner jeg prøver ut, nye brenneprofiler i testing, o.l. Disse vi derfor ha lavere pris, men ikke nødvendigvis være av lavere kvalitet. Det som vil prege disse ellers er gjenbruk av poser og at de til tider vil mangle etikett.

Denne gang har jeg vært forsiktig i forhold til lanseringsdatoer, da jeg har svidd meg på å bli utsolgt tidligere. Jeg jobber hardt med å bygge et større varelager og sortiment, og håper å kunne tilby et bredt spekter av spenndende kaffe i løpet av tiden som kommer!