Helt kort, enkelt og greit

Hvorfor ikke samarbeidet fortsetter

I løpet av de siste månedene, og kanskje helt siden vi startet samarbeidet om Kaffilaben, har det vært en del utfordringer i forhold til det å drive et samarbeid, der én part produserer, mens den andre part skal ta seg av alle administrative oppgaver.
Over tid har avstanden i visjon for bedriften, og et fravær av kontrollfunksjoner medført at utfordringer har hopet seg opp og oppgaver knyttet til annet arbeid enn brenning, har dermed ikke blitt gjennomført eller gjennomført på en mangelfull måte. Over en periode har også visjonen for hvor bedriften skal sikte, blitt forvrengt, og det personlige i produkt og prosess har sakte svunnet.

For meg, som ikke bare brenner kaffe for virksomhetens skyld, men av kjærlighet til produkt og prosess, er det viktigste som finnes å kunne brenne kaffe og spre kaffekjærlighet. For å kunne gjøre dette under trygge rammer, sa jeg derfor i slutten av juni opp den løpende samarbeidsavtalen, med en måneds oppgsigelsestid, slik at det skulle være mulig å få orden på rutiner og finne frem til en ny fungerende avtale innen august. Dette lyktes dessverre ikke.

Jeg er derfor igang og "rebooter" mitt eget enkeltpersonforetak, med intensjon om å få etablert et fungerende kaffebrenneri i Haugesund igjen. Dette tar litt tid, penger, svette og tydeligvis tårer, men jeg er snart "i produksjon" igjen!

Begynte i kjeller´n

Når jeg begynte mikrobrenneriet mitt, sto jeg i kjellerleiligheten min og brant kaffe under komfyrvifta. Vi hadde kommet hjem fra sykehuset og jeg skulle endelig bevise at "selv syke mennesker kan utføre noe".
Jeg hadde aldri trodd det skulle bli så populært som det ble, og fant fort ut at det ble trangt på kjøkkenet.

Garasjen til mor

Min kjære mor fikk vel gjerne nok av røyken som stadig fylte oppkjørselen, men etter en stund fikk jeg overta garasjen, og kunne drive kaffebrenneriet mitt her. Jeg rigga til sofaer og hadde besøk stadig vekk og nøt livet. Det var også her jeg sto og brant kaffien som jeg solgte de tre månedene jeg fikk gleden av å ha POP-UP butikk på Markedet kjøpesenter sammen med Frøken Magnolia.

Kaffilaben...

... var et samarbeid med et annet firma, som drev med bl.a. import av råvarer. Sammen fikk vi på plass et brenneri som leverte kvalitetskaffe til privat- og bedriftskunder på Haugalandet og attpåtil fikk kunder rundt om i det ganske land. Etter over to år, havarerte dessverre dette samarbeidet, og jeg trakk meg ut av dette selskapet.

Fremtiden...

Er det jeg/vi gjør den til, og jeg elsker fortsatt å brenne kaffe og spre kaffekjærlighet! Jeg bryr meg om de kundene jeg har, og har hatt, og ønsker fortsatt nye kunder!
Jeg gir meg ikke, men jobber tvert om dobbelt eller tredobbelt så hardt om dagen, for å få igang noe som ikke bare har livets rett, men som også kan vokse, slik at min "øverste sjef" (sønnen min) har noe som kan vokse, ikke bare til han kan ta over, når den tid kommer. Jeg vil bygge noe han kan vokse sammen med!

For lenge siden..

Sto jeg på kjøkkenet mitt og eksperimenterte med stekeovner, varmluftvifte og gassbrennere på komfyren… 

Hjemmebrent..

.. var ikke feil når jeg sto i min mors garasje heller! Mange naboer fikk kjenne lukten av ferskbrent kaffe ..

I sentrum

Jeg hadde et samarbeid der jeg produserte kaffe, og lukten av ferskbrent kaffe lå tungt over Bytunet. Dessverre traff vi på hindringer i samarbeidet, og jeg begynner igjen for meg selv..

Spørsmål eller annet?

Jeg setter pris på direkte kontakt, og er tilgjengelig på stort sett alle typer platformer, facebook, discord, e-post. Ja, jeg er til og med så gammeldags at jeg sender og svarer SMS! Skulle det være noe du ikke har fått svar på, som du brenner inne med, ta kontakt !

Handlekurv