Kaffilab i Haugesund Sentrum

I samarbeid med Tropisk Import AS, jobber jeg for tiden med ikke bare å flytte brenning og min virksomhet. Men vi har sammen et prosjekt gående for å etablere en kaffilab i lokalene. Hva det vil si, kommer jeg tilbake til. Først litt om samarbeidet og lokalene.

Tropisk Import ?

Jeg har sagt det mang en gang, at det finnes mange driftige og dyktige folk lokalt, som brenner for det de driver med. I fjor sommer hadde jeg besøk av noen slike i garasjebrenneriet mitt, deriblant Roy og Elvia, som skulle igang med import av kakao og kaffe fra Honduras. Elvia kommer derfra, og med et godt nettverk der i landet, kan man finne mang en god leverandør av mye godt!

Kjærlighet og kunnskap om kaffe er en spesiell ting, og med tiden vokste også kaffegleden og interessen deres, og etterhvert kom vi inn på tanken om et samarbeid, der vi bidrar til hverandres vekst og deler ressurser og kompetanse. De ble også mer interessert i å brenne egen kaffe, og plutselig var vi på vei inn i lokaler sammen.

Skjoldavegen 5 – «KaffiLab»

Bare et lite steinkast fra Bytunet i Haugesund Sentrum, finner du Skjoldavegen 5. Her var det tidligere frisør, og for de med særs god hukommelse var det en avis her, laaaangt tilbake i tid. Lokalene er et «work in progress», og vil nok være i kontinuerlig endring og utvikling. Selv om vi ser for oss hvordan ting kan fungere i fremtiden, er fordelen med å ikke låse oss til et «oppsett» at vi kan tilpasse oss våre kunder og brukere.

Til å begynne med vil det ikke være faste åpningstider. Vi vil derimot ha en del aktiviteter som annonseres fortløpende, og ved produksjon vil det alltids være åpning for å ta turen innom, slå av en prat og kanskje kjøpe med seg noe kaffe. Kafé servering er ikke vår målsetning, da det finnes flere fullverdige tilbud veldig nært.

De som derimot ønsker å lære mer om forskjellige bryggeteknikker, kaffetyper, kaffebrenning eller bare er nysgjerrig på kaffe, vil hos oss finne et bredt utvalg av gode kaffer fra varierende norske kaffebrennerier, i tillegg til våre egne brenninger. I tillegg vil det være et stort utvalg kaffebryggere og annet utstyr som behøves for å lære, prøve eller smake forskjellige brygg.

Kurs/Cupping/Temakveld/Utleie

Det er ikke gjort over natten, men med tiden er det også i vår målsetning å arrangere en rekke aktiviteter for kaffeelskende haugesundere. Ikke bare skal vi fokusere på våre egne produkter, men vi ønsker også å øke den lokale kompetansen innen kaffefaget. Dess flere lokalt som har god kjennskap til kaffefaget, dess bredere vil jo vårt kundegrunnlag være.

Temakvelder med faglig påfyll kan være vel så interessant for den gjengse kaffedrikker, som for fulltids baristaer. Og for baristaer vil hver cupping bidra til å øke ikke bare kompetanse, men også vokabular og evne til å videreformidle kaffens magi.

Når tiden så er moden, vil det også være mulig for lokale kaffenerder å leie seg tid på utstyret. Dette betyr at folk etterhvert vil få mulighet til å brenne sin egen kaffe på kommersielt utstyr, etter sin helt unike profil.

Handlekurv