Hvorfor ting tar tid ?

Jeg vil ikke si at jeg er verdens mest pertentlige perfeksjonist, men jeg kan ikke selge kaffe som jeg selv ikke er fornøyd med. På samme linje kan jeg ikke ha noe av at den eneste kaffebaren som serverer min kaffe, ikke har optimal kaffe!

Dette er noe av grunne til at jeg de siste ukene ikke bare har strevd med å nå over å fikse nettsider, men også har tilbrakt utallige timer sammen med barista og ledelse ved kaffebaren, for å hjelpe til med å øke kvalitet på kaffeopplevelse. Denne jobben er alldeles ikke over, men vi er kommet langt nok til at traktekaffen uten problemer kan byttes ut med deres helt egen Colombia Single Origin.

Min egen kaffe, bl.a. Mokonisa fra Etiopia og Colombiske Anibal Chavez sin kaffe er nå snart klar til å slippes til salg. Araberkaffien kommer også ganske snart til å dukke opp. For å forstå forsinkelsene, kan det nevnes at jeg har jobbet hardt for å bytte ut plastposer med et mer miljøvennlig alternativ, finne helt optimale brenneprofiler, utforme markedsmateriell, lage nye lettforståelige bryggeguider. I tillegg har jeg både konsulentert for og med andre i kaffebransjen. 

I dag begynner servering av den aller første lokale kaffen på mange tiår i Haugesund. Mens alle andre kaffebarer og kaféer fortsatt serverer kaffe brent andre steder, pakket i nitrogen og fraktet med lastebiler, bør det endelig mulig å finne et kortreist alternativ.