Hvor finner jeg din kaffe?!?

Det er et spørsmål jeg har hørt tusen ganger. Okey, kanskje ikke tusen, men i alle fall nok til at jeg ikke lenger klarer å holde telling. Og selv om jeg tar det som en ekstrem tillitserklæring, tyder det dårlig for Internett kunnskapene til den gemene hop.

Nettbutikk men ikke utsalg

Som de av dere som er bevandret på internett kanskje vet, har jeg hatt mine produkter til salg gjennom nettbutikk her. En sjelden gang iblant har jeg hatt åpen garasje, men jeg har stort sett levert på bestilling. Jeg har valgt å prioritere råvarer og videreutvikling av kaffen, fremfor f.eks. lokaler. (Noe som har ført til at jeg har måttet flytte brenning innendørs.)

Fortjenestemarginene mine i nettbutikken har klart vært bedre enn den jeg har med mine forhandlere, men for meg er det nå viktig å vokse på kvalitet, ikke kvantitet. Og profitt kommer i andre rekke for godt håndverk. Matematikken er helt tydelig sr det å ha et eget utsalg, uten tap av margin vil være optimalt, men budsjettmessig har dette vært uaktuelt.

Kundekveld, PoppØpp og «kommers drift»

Jeg ble kontaktet av en annen lokal ildsjel som brenner for sitt virke, og invitert med tilby arrangere en kundekveld. Denne ene kvelden utviklet seg fort, og plutselig hadde vi tilbud om et PoppØpp lokale i sentrums eneste kjøpesenter. Dette ville da kreve vesentlige ressurser, men «intet våger, intet vinner», tenkte vi. Eller dvs, to av oss tenkte det mens tredjepart trakk seg, og deltar nå kun på kundekvelden.

MEN, det betyr jo plutselig at jeg får mitt eget utsalg for min kaffe, uten mellomledd? Ja, det er da virkelig planen, og såfremt helsa mi tillater er det megselv som kommer til å brygge for deg. Jeg gjør det tydelig og klart st jeg ikke er ute etter å drive kafé på noen måte, men for å få markedsført kaffen min, vil et midlertidig utsalg frem til først og fremst nyttår være for teit å takke nei til. Når det i tillegg er i samarbeid med en person som brenner for eget håndverk, og verdsetter en god kaffe, var det vel aldri tvil !?!

Bedre samarbeidspartner for PoppØpp kunne jeg aldri funnet!

Hvor ble det av nettbutikken og hvor finner jeg kaffen nå ?!?

Av akkurat de grunner jeg har skrevet over her, må jeg selv i tiden fremover disponere min egen tid annerledes. Det å drifte netttbutikk, har lavere prioritet enn å opprettholde kvalitet hos den ene forhandleren som ikke bare selger, men også serverer min kaffe. Det fulle utvalget av kaffe vil derfor kun være tilgjengelig ett sted, til enhver tid. 

Naturbakst har vist meg stor tiltro. De har valgt å satse på en liten, lokal og rimelig fersk aktør, og vårt samarbeid har vært vel så lærerikt som det har båret frukter. De har fått tilpasset en egen kaffe til servering, som også selges på pose. Og de har valgt å profilere min kaffe aktivt ! Dette verdsetter jeg, og det er derfor Naturbakst / Kaffistuå kommer til å være eneste forhandler av mitt fulle utvalg, ut året.

Du finner min kaffe i hyllene hos Kaffistuå i Haraldsgatå

Selv kommer jeg til å dukke opp ved forskjellige anledninger utenom PopØpp, både på «Damenes Aften» på Sveio senter og ved julemarkedet i Haugesund Sentrum. Og jeg ser frem til å hilse på flest mulig av DERE fantastiske mennesker overalt hvor jeg ferdes!