En tung avgjørelse..

Det er med stort vemod at jeg må meddele at Nistad Mikrobrenneri ikke møter selv til Julemarkedet i Haugesund. Vi ønsker Julemarkedet lykke til, og håper å kunne stille sterkere et annet år.

Hvorfor møter ikke mikrobrenneriet da?

Årsak er svensk for unnskyldning, og det er bare det jeg kan komme med. Mine unnskyldninger i dette tilfellet faller rett og slett på flere aspekt, deriblant:

   • nær eksplosiv vekst i etterspørsel
   • svikt i logistikk (forsinket levering av julekaffe)
   • prioritering av produksjon, helse og private familiære forhold
   • fokus på kaffebrenning, dele kaffekunnskap, videreutvikle profiler
   • Opprettholde kvalitet, fremfor å kompromittere for profitt

Jeg skulle ønske jeg så andre muligheter, men med så kort varsel og et behov for å produsere fremfor å servere, ser jeg ikke andre valg. Mitt mål har hele tiden vært at kaffebrenneriet skal vokse av egne midler, og for å kunne gjennomføre julemarkedet på en tilfredsstillende måte, har jeg pr.d.d. ikke nådd å opparbeide god nok driftskapital til å ansette andre.

Hva gjør jeg da frem mot jul?

Jeg fortsetter å brenne kaffe, og vil fortsatt gjøre mitt beste for å holde drift av PopØppen sammen med verdens kjekkeste blomsterhandler Frk.Magnolia, på Markedet.

Kaffen som var ment å være eksklusiv julekaffe for julemarkedet, vil selges gjennom eksisterende utsalgskanaler. Og sist, men ikke minst, de kundene som etterlyste egne julekaffeer, vil i løpet av få dager få tilsendt tilbud med kort leveringstid!

Fortsatt MIKRO produksjon

Jeg har fortsatt ingen ambisjon om å bli det største kaffebrenneriet i landet, og trives godt med å jobbe mot høy kvalitet og god kaffe, fremfor å berike meg på andre kaffeglade mennesker. Husk derfor at kaffen alltid vil være tilgjengelig i begrensede mengder. Men selv om det går tomt, kommer det sikkert mer ferskbrent allerede påfølgende dag.