En drøm, plutselig virkelighet! Nå gjelder det å ha bakkekontakt!

Første kaffebrenner jeg ikke hadde modda/lagd selv

Jeg hadde det jeg trodde var en liten drøm, om et aldri så lite kaffebrenneri, i vår vakre by. Lite visste jeg at så snart jeg satte igang, og folk fikk øynene opp for drømmen og hva som skjer, så skulle det hele ta av som en rakett!

Nærmest som ild i svenske skoger, har det vært et stadig økende renn av interesserte, både folk som vil smake kaffeen og de som bare er generelt kaffeinteresserte lokalt.

Flere har allerede besøkt garasjen mens jeg har brent kaffe, og jeg har gjort mitt beste for å opplyse allmennheten om hva som skjer.

Jeg har sett bedre dager.

Jeg kommer dermed ikke lenger unna, å forklare litt mer om både brenneri og min situasjon. Og for å få det gjort, tar jeg det kjedeligste først. Jeg har en kronisk lidelse som har gjort meg ute av stand til å jobbe i «ordnede forhold». Gjennom bloggen kaffeavhengig.no og mange gode venner hadde jeg jo et utløp for min kjærlighet til det svarte brygget, og motivert av en uendelig jakt etter perfekt kaffe for hver av vennene mine, begynte drømmen å vokse.

Grunnet helsen kan jeg bare ha noen brenneøkter på de gode dagene, da gjerne flere timer med pauser av og på. Andre dager klarer jeg så vidt å få brygget min egen kaffe. Dette er også grunnen til at du ALLTID vil finne en sofa nær kaffebrenneren min. I noen perioder hender det også at helsevesenet vil leke med kroppen, men de har som de selv ordlegger seg «mer eller mindre gitt opp alt, unntatt smertelindring».

Men så, midt i tankegangen med å starte et mikrobrenneri sammen med en venn, havnet sønnen min på sykehus med alvorlig sykdom. Som deltidspappa er utfordringen å ville være med og tilstede til alt fra før, men deltidspappa med skrantende helse er heller ingen lett sak. Den første perioden var jeg «heldig» og brukte opp oppspart helse til å være der mest mulig. Etterhvert som tiden går, normaliseres ting, og mens behandlingene får jeg sneket meg noe pappatod uansett. Han har en fantastisk mor og stefar, og verdens kuleste lillebror, og selv om det er langt igjen, går dette bra.

Så, en formiddag, på ekskursjon fra sykehuset for å utforske Bergens kaffemiljø, ramla jeg over en usedvanlig hyggelig fyr. Han viste meg gledelig rundt, ga meg gode svar til et bloggintervju på annen side, og viste interesse for mitt prosjekt. Jeg elsker å spre kaffekjærlighet, og brenner ikke kaffe for å konkurrere med de større kaffeforetakene som Pals,  Stavanger kaffebrenneri, Solberg & Hansen, Kjeldsberg, Friele, Amundsen, Evergood, Ali, eller noen som helst form for kaffe. Jeg mener bare at folk må smake mest mulig kaffe, og da også utforske et smalere kaffesegment.

Så kom spørsmålet :

Ka venter du på?

Jeg var svar skyldig at jeg måtte vente til at jeg hadde fått spart opp til en seriøs brenner, da jeg ikke vil lease eller leie til mitt foretak. Han lo godt, men tipset meg om flere greie brenner som ville kunne dekke mitt primære behov, men som heller ikke kosta skjorta. Nøkkelen var å ha en brenner som hadde samme prosess som de større, men kun brant mindre kvantum. Etterhvert som foretaket vokser, vil denne fungere fint som test renner, i stedet for da å brenne mangfoldige kilo.

Vel hjemme gikk ideén over til sn startskudd kampanje, og snøballen rullet. H-avis og TVHaugaland har kanskje hjulpet godt på omsetning, men det hadde ikke vært noe å omsette om det ikke var for alle de som hadde tro på meg i starten, så det er Startskudd og min familie som har hovedæren for brenneriet!

Klarer du dette fysisk?

Kapasiteten min er ikke begrenset av brenneren, men av helsen. Heldigvis kan jeg brenne også på middels dårlige dager. Jeg har allerede nå kunder som gjør at kapasiteten min kan økes i løpet av kommende tid. For å unngå at min helse skal kunne påvirke brenneresultater har jeg også begynt å lage rutinemanualer og oppløring for stedfortredere. Jeg skal uansett se over hver bønne i hver levering før den sendes ut. Kvalitet kommer alltid forann alt annet, og jeg leverer ikke fra meg kaffe som jeg ikke kan sette mitt navn på, bokstavelig talt !

En massiv takk går ut til Malene, Mamma! Jan Luis og for så vidt resten av slekte til både Malene og meg. Anne-Bjørg, sjefsbrennere, bønnehandlere (ingen nevnt, ingen glemt),

MEN FØRST AV ALT TAKK TIL ALLE DERE SOM HAR DELT, LIKT, STØTTA, HANDLA, MARKEDSFØRT OG DRUKKET LOKAL KAFFE ❤️

 

Sånn føler jeg meg når DERE gir min kaffe en sjans! Haugesund ❤️ Eg elske byen min ❤️

De neste dagene er det en del arbeid på gang, både på nettsidene,brygging av lab-kaffe, modifiseringer på brennerfronten, forundersøkelser av lokaler, fakturering av siste salg under mva grense, lufte hunden, bestilling av mer og ny kaffe, brygge mer lab-kaffe, MVA registrere foretaket, granske og fikse regmskap, poste noen gode startskudd fullt resultst pakker, ferdigstille forhandler- og leverandøravtaler, bestille poser, tegne ny etikett, plage “baristaer” i byen.

Sånn ellers sveve et rundt å brygge på ein STOR feit hemmelighet!! Bare vent, så får du se! 😀