En drøm nærmer seg! Bare feil drøm?

Rekkefølgen ting skjer i, kan virke like tilfeldig som livet selv, men nå er det da slik at uavhengig av hva man gjerne planlegger, har skjebnen en rar tendens til å endre på de beste planer!

Brenneri eller utsalg ? Espresso eller kaffe? Hvor er fokuset ?

Mitt hovedmål er og har hele tiden vært jakten på den perfekte koppen kaffe. Først var det en søken blant andres kaffe, deretter gjennom egen brenning. Og enn hvor lite jeg selv har likt espresso opp gjennom årene, har jeg innsett at det hovedsaklig bunner i at det er vesentlig mer utfordrende å lage en GOD espresso. Både krever det mer av utstyr, men samtidig krever det også myyyye mer av bryggeren.

Etterhvert har også gleden og utfordringen i å brygge espressodrikker andre lager, på en bedre måte. Hard trening, vilje til å tilegne seg kompetanse og kjærlighet for faget, har med tiden gitt gode resultater. Fra tidligere instruktørjobber har jeg allerede en kjærlighet for å spre kunnskap, og det å brygge en god kopp kaffe er noe alle burde kunne. Hovedfokuset mitt vil derfor alltid være på vanlig svart kaffe. Dette fordi den er enklere å lage GOD hjemme.

Selv om utsalget tilbyr kaffe og muligens «fancy kaffe» (espresso drikker), er fokuset brenning av kaffe og jakten på den perfekte koppen svart kaffe. Kvalitet vil alltid prioriteres først, og investeringer i utstyr gjøres basert på behov.

«Kafé» før brenneri?

Det var i planen å etterhvert ha en liten «kafé» del av brenneriet, der jeg kunne ja cuppinger og teste ut nye spennende bryggemetoder og utstyr. Først og fremst skulle lokalet derimot være passelig for produksjon, med tilstrekkelig lagerplass og ventilasjon. Slik blir det nok dog ikke med det første.

For mens jeg har utsatt å leie lokale for å prioritere å ha midler til produksjon, har snøballen som trillet blitt stor som et hus. Velsignet med gode samarbeidspartnere har jeg fått en mulighet til å vise frem kaffen min på en unik måte, og da ville det blitt for teit å si nei. Det som begynte som en kundekveld for våre interesserte må ha vært en god idé, og plutselig har nye muligheter dukket opp!

Derfor, mens jeg fortsatt leter etter nye lokaler der jeg kan fortsette brenning og produksjon av fersk, lokal kaffe, kommer jeg også til å bidra med brygging og servering av min kaffe ved flere forskjellige midlertidige anledninger. Det som vil skiller produksjonsutsalget mitt der jeg dukker opp, og en normal “kafé” vil være at jeg kun har kaffeservering og salg av poser med ferdig brent kaffe, kvernet etter kundens ønsker. Når det kommer til mat og andre varegrupper lar jeg dette være andres problem. 

Slutter du å servere når du får brenneri?

Nei, tvert om blir det nok bare enda mer servering når og viss det blir et eget brenneri. Drømmen er utvilsomt å finne noen andre med brennende interesse for varer som er naturlig å omsette sammen med kaffe, slik at det vil kunne være mulig å tilby både kaffe og knask. Det å finne riktig kaffe til f.eks. forskjellige bakverk kan være en kunst i seg selv, men når man “treffer” kan smaksopplevelsen defineres som orgasmisk.

Jeg er for glad i å eksperimentere med oppskrifter, blandinger og byggemetoder, og kommer til å fortsette med dette. Ved å ha flere og mer varierte bryggemetoder er målet også å spre kunnskap som kunden kan benytte seg av hjemme.