Om meg

Takk for at du tar deg tid til å bli kjent med meg.

Jeg brenner for god kaffe, ikke bare mine egne brenninger, men også for alle de andre fantastiske kaffene som finnes der ute! Ingenting gir meg mer glede enn å finne en «ny favoritt»! Å være lidenskapelig opptatt av kaffe er mer enn en jobb, der en livsstil. OG for meg som ikke kan «jobbe normalt» , er det LIVET.

Hvem er jeg

Født 1983, avtjent verneplikt i KampEsk, tidl. forsikringsrådgiver, kursinstruktør, butikksjef, m.fl.
Fra 2015 uføretrygdet grunnet kronisk lidelse.

Min visjon

Jeg vil spre kaffeglede og kjærlighet for de magiske bønnene! Jeg ønsker å både brenne egen kaffe, men også spre kunnskap om kaffe generelt.

Hva gjør jeg?

Jeg gjør alt jeg kan for å brenne og spre kvalitetskaffe til folket, samt at jeg blogger kaffeavhengig.no. I tillegg nerder jeg mye.

Før jeg begynte med kaffe..

…hadde jeg lenge hatt et kjærlighetsforhold til det sorte brygg. Som forsikringsrådgiver lærte jeg meg å verdsette smaksvariasjonene i gode bønner og nye kverningsgrader. Som avdelingsleder i callcenter og senere butikksjef fikk jeg erfare hvor essensielt kaffe kan være for å holde trøkket oppe gjennom arbeidsdagen. Men det var som kursinstruktør jeg for alvor tok til meg vanen å ikke bare drikke én kopp av gangen, men gjerne et helt brygg!

6 grunner til at jeg brenner for kaffe

01

Helsa

Siden kaffebrenning kan gjøres i korte økter, og små satser involverer lite fysisk aktivitet, kan jeg brenne noen ganger uken, uavhengig om jeg har mine verste perioder..

02

Mentalt

Ikke bare har kaffen en fantastisk mental effekt når man drikker den, men for meg betyr det mye at jeg kan bidra meg mine evner og kompetanse innen et emne jeg engasjerer meg, til tross for punkt 1 (helsa).

03

Sosialt

Kaffeverden er en sosial verden, der folk ikke rakker ned på hverandre, men heier hverandre frem. Det sosiale nettverket på tvers av geografiske avgrensninger kjenner ingen begrensning.

04

Nytelse

Det er bare noen ytterst få gleder jeg har som kan måle seg med opplevelsen av en perfekt brygget kopp kaffe. Selv i mine mørkeste stunder, kan kaffe gjøre under!

05

Hver kopp er unik

Ved å brygge med forskjellige bønner, ved forskjellige temperaturer og kverningsgrader, eller med variert utstyr, hver eneste kopp man brygger kan ha en helt unik smak og være en unik opplevelse

06

Ærlig rus

Kaffe er en ærlig rus. Man kan føle hvordan koffein påvirker kroppen, og ved å være bevisst på effektene, kan man bruke den til det positive. 
Visste du at kaffe med sukker stimulerer hukommelsen?

Kaffe på hjernen?

Jeg har i en rekke år brent min egen kaffe med varierende hell i stekeovn. Det var først etter et opphold ved et etablert kaffebrenneri, jeg fikk dreisen på egen brenning.

Jeg gjør mitt beste for ikke bare å holde meg selv oppdatert på kaffeverden, men også blogge og dele nyheter gjennom kaffeavhengig.no

Jeg gjør mitt beste for å bidra til at andre små virksomheter innen bransjen har de beste forutsetninger mulig. Dette kan inkludere hjelp med nettsider og nettbutikk, såvell som kaffeprosjekt generelt

Grunnet en helsetilstand, som på det beste må kalles skrøpelig, har jeg veldig mye passiv tid der jeg nyter kaffe i forskjellige brygg. Jeg foretrekker håndbrygg, men kan også være troende til å bli funnet med en espresso i hendene.

Jeg er kaffeelsker, ikke superkapitalist. Jeg er ikke like opptatt av å tjene penger, som jeg er av at kaffebønder skal ha rettferdige forhold. Så lenge jeg tjener til å dekke mine utgifter, ønsker jeg heller at kaffebransjen skal vokse og bli enda større, enn å berike meg selv.

Jeg har jobbet med mye rart, mens jeg har drukket kaffe. Takket være en godt variert fortid karrieremessig, har jeg opparbeidet et godt utvalg  ferdigheter og evner. Dette kommer godt med når man skal utforske kaffe på nye måter!

Hvordan bidrar jeg ?

Etter en lang periode syk og ute av normalt arbeidsliv, startet jeg et mikrobrenneri for å ha noe å gjøre.
Så ble min sønn også syk, og jeg fikk noe å bevise. Selv syke mennesker har mye å bidra med! 

Etter å ha drevet med egen virksomhet en stund, har helsa redusert det til at jeg har prioritert å bidra til 
andres suksess. Bidragene mine er mye mer enn bare å brenne kaffe!

Brenning av kaffe

Jeg ELSKER kaffe, og lukten av fersk brent kaffe er noe av det mest MAGISKE som finnes. Jeg brenner kaffe både for min egen del, men også for salg...

Kaffeavhengig.no

Jeg driver en kaffeblogg, der jeg deler nyheter, oppskrifter, omtaler og alt annet relatert til kaffe. Dess mer kaffebedriften tar tid, går dessverre utover bloggen....

Kontakt og markedsføring

Jeg bidrar med min kompetanse for alle som skulle ha behov for den, det være seg markedsføring eller kundekontakt.

Sosiale medier

Jeg bidrar til å oppdatere og opprettholde flere kanaler på sosiale medier. Instagram og Facebook er de foretrukne.

NettHandel

Blant kompetansen jeg har opparbeidet, er ferdigheten å kunne tilrettelegge en nettside med nettbutikk, klar for handel!

Hjelp og støtte

Jeg elsker å bidra med all min kompetanse, dessverre har jeg noe fysiske begrensninger. Men ikke nøl med å spørre om hjelp!

Vil du kanskje komme i kontakt med meg?

Hverdagen er travel, ikke bare for de som er friske, men særlig for oss som sliter med egne utfordringer. Jeg setter pris på om du benytter kontaktskjemaet, så kan jeg ta kontakt med deg når jeg er i best mulig form!

Handlekurv